Dacă dorești să asculți acest blog, hai la mini-podcast .
--------------------------
Într-un interior, o piesă elegantă chiar nu contează.
Nici măcar o întreagă colecție de piese elegante.
Ce contează e doar dacă ele reușesc să contureze un ambient elegant.
Și de fapt e mai mult de-atât!
Ca să nu te trezești cu o locuință impersonală, lipsită de viață, sterilă, nealiniată cu tine, nereprezentativă etc... e nevoie să-ți definești și prin alte atribute atmosfera dorită acasă.
Doar ’elegant’ nu e suficient.
Mă explic pe îndelete în continuare.
------------------
Cum ziceam, într-un interior, o piesă elegantă chiar nu contează.
Nici două, nici mai multe.
Nici o colecție întreagă.
Cu oricâte obiecte frumoase care, luate în solitudine, s-ar considera elegante, pentru că eventual sunt frumoase, scumpe sau au un aer clasic.
Ce contează e dacă ele, toate împreună și dimpreună cu fundalul pe care sunt amplasate, reușesc să creeze un ambient elegant.
Cum ziceam săptămâna trecută, e exact la fel precum, la oameni, faptul că cineva are o bluză elegantă pe umeri, nu înseamnă automat că are o ținută elegantă.
Sau că e o apariție elegantă.
Și nici atât că ar fi o persoană elegantă.
|
|
|
|
|
Cum reușești un ambient elegant și nu doar o adunătură de obiecte prețioase ?
- Întâi de toate, trebuie să eviți greșeli ’tehnice’ care țin de spațiul respectiv, constructiv - arhitectural și chiar să ameliorezi tot ce se poate din acest punct de vedere.
De exemplu defecte precum înalțime mică, configurație chinuită a camerei, lipsă lumină naturală sau exces de lumină naturală raportat la funcția camerei, grinzi sau stâlpi vizibili etc.
(Din nou, dacă e să facem o paralelă cu vestimentația, dacă ai un defect vizibil, de ex. o cămașă mototolită, sau cu tivul descusut sau un nasture lipsă, atunci indiferent cât ar fi de elegantă piesa sau coafura sau machiajul, totul a picat.)
- Mai apoi, trebuie să ai grijă ca piesele și finisajele să nu se contrazică, să se potrivească între ele.
Nu să fie chiar toate pe șablon, că uite-așa ies amenajările alea plicticoase și ’perfecte’. Dar totuși să nu se certe vizibil.
Ceea ce face ca reamenajările în care folosim piese deja existente să fie ceva mai complicate.
- Un ambient elegant mai cere și consecvență.
(Unde, precum am explicat deja în LECȚIA de DESIGN din seara de Craciun, eleganța e de obicei pe buget mai peste medie.)
Pe deasupra, când spun că cere consecvență este că mai toate piesele trebuie să arate ca având un nivel minim de calitate.
Adică pot liniștit să pun diverse articole din Ikea sau diverse bricolaje, dar atunci alea trebuie să fie discrete total, ca stil, material, culoare etc. și în niciun caz să nu strige ’cheap’. Să nu arate ieftin de la mare distanță. Doar să creeze fundalul discret care să pună în valoare piesele cu mai mult protagonism.
|
|
|
|
|
- Și nu în cele din urmă, un ambient elegant mai cere și alte atribute cu care să se susțină reciproc.
(Dacă n-ai făcut încă jocul cu cele 5 atribute, intră în portalul cu resurse gratuite. Mai ales dacă ești de curând în lumea HOME DESIGN 360 și nu ai habar despre asta, dă click aici, înscrie-te gratuit în portal, fă exercițiile de acolo și o să înțelegi mai multe.)
Cum spuneam, pentru o atmosferă elegantă ai nevoie și de alte atribute.
Ca și cum eleganța nu e cazul să fie un scop în sine (!!).
Nu e cazul să fie obiectivul amenajării.
Participanții din programe, gratuite sau nu, precum și clienții mei de-a lungul anilor, au ales și alte atribute foarte interesante, care îl completează fericit pe elegant.
Alte atribute care care par să fie cireașa de pe tort.
Și care nu neaparat țin de stilul clasic, căci eleganța este atemporală.
|
|
|
|
|
Așa că hai la LECȚIA de DESIGN de săptămâna asta, să vedem cu foto cam cum ar arăta astfel de interioare elegante.
Și ce trucuri / ingrediente au fost folosite ca să ajungă la atmosfera pe care și-au definit-o? Adică nu doar elegantă, ci și romantică, modernă, atemporală, minimalistă, clasică etc.
Ne vedem deci ...
|
|
|
---------------------------------------
Dacă vrei să afli detalii despre LECȚIA de DESIGN și să cumperi colecția, cu toate înregistrările de prezentări, atât cele trecute, cât și cele viitoare, mergi pe pagina:
https://www.happyathome.ro/lectia-de-design
Tot acolo poți afla și care este prezentarea următoare, cu data și ora programată.
Iar dacă ești nou și vrei să intri în lumea Home Design 360 ca să poți primi invitații gratuite pentru miercurea la prezentările live, calea este să te înscrii în portalul de resurse gratuite SOS AMENAJARE, click aici.